A fiú

A Fiú! - Valódi karácsony a református egyház 2012-es karácsonyi társadalmi üzenete. Az afiu.blog.hu oldalt az MRE Kommunikációs Szolgálata szerkeszti.

Friss topikok

  • afiú: @Köntös László: Időközben jött egy újabb hozzászólás, amely szerintem mindannyiunknak üzen: refor... (2012.12.19. 15:03) Elegek vagyunk így?
  • dark future: be kéne rakni valamelyik kertévén a vojszfaktor reklámszünetébe, aztán figyelni a reakciókat :) vé... (2012.12.12. 23:44) Származhat-e valami jó Názáretből?

Archívum

Fiú!

2012.12.10. 13:49 afiú

Eljuttatni a karácsony bibliai üzenetét azokhoz, akik az evangéliumot nem kötik az ünnephez – ez a református egyház idei karácsonyi kampányának célja.

Az ötlet alapvetően teológiai természetű, szeretné a karácsonyi eseményekről, az „ott és akkorról” levenni a népi, polgári, egyházi, kereskedelmi hagyományrétegeket és a betlehemi események mai környezetben játszódó bemutatásával testközelbe hozni, itt és most megmutatni, hogyan és miért lett Isten emberré, milyen a valódi karácsony.

A kampány egy interneten terjedő rövidfilm és egy hozzá kapcsolódó weboldal. A filmben látható történet bibliai parafrázis, ami azt jelenti, hogy a szereplők, a környezet, a szituációk tulajdonképpen ablakok a karácsony, illetve a keresztyénség teologikumára.

A parallax technikával épült honlap pedig a filmben látható jelenetekre épül, rajta a film jeleneteihez kapcsolódva ismeretterjesztő videók, fényképek, írások, további honlap-elérhetőségek nyílnak meg. Az oldalon helyet kapnak egyes szereplők (Mária, József, a pásztorokat megszemélyesítő Kamionsofőr), illetve a fontos üzenettel rendelkező helyszínek (a mosdó épülete és a születés helye), amiket a helyszínen, werk jeleggel felvett interjúk magyaráznak.

afiu.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://afiu.blog.hu/api/trackback/id/tr334958262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása